info

Tudj meg

többet rólunk

A Yes! angol nyelviskolát 2019-ben hoztuk létre azzal a szándékkal, hogy segítsük a nyelvtanulókat egyéni céljaik megvalósításában és nyelvtudásuk fejlesztésében.

A nyelviskola alapítójának tanulmányai

Debreceni Egyetem – BA Művelődésszervező szak

2006 – 2008

Debreceni Egyetem – Angol-magyar, magyar-angol szakfordító

2017 – 2019

Debreceni Egyetem – Felsőfokú nyelvvizsga C1

IH Budapest – Cambridge CELTA tanárképzés

2021

Munkahely

KATEDRA Debrecen – EFL Nyelvoktató

2022

2008-ban diplomáztam a Debreceni Egyetem művelődésszervező szakán, ezután az Egyesült Királyságban éltem 7 évig, így személyes tapasztalatból ismerem a szigetország kultúráját. Később 2019-ben elvégeztem egy 2 éves angol-magyar bölcsészettudományi szakfordító képzést a Debreceni Egyetemen továbbképzés céljából, majd az International House Budapestnél tanári képesítést szereztem 2021-ben. Azért választottam a nyelvoktatást hivatásomnak, mert szeretek segíteni a tanítványaimnak, hogy elérjék céljaikat, legyen szó a nyelvvizsga megszerzéséről vagy a nyelvi gátlások és szorongások feloldásáról. A nyelvek magas szintű ismerete és megértése szakfordítóként is nagyon fontos számomra, mivel megbízásaim során számtalan szakmai kihívással kell megbirkóznom.

Csige Tamás
angoltanár, szakfordító

Miért tanulj nálunk?

Kommunikatív módszertan

Ha úgy véled, hogy a diákoknak egy tanórán a hagyományos ülésrend szerint, 45 percen keresztül csak a nyelvtant kell tanulni, akkor érdemes tudnod, hogy a mi nézőpontunk nem ezt a megközelítést részesíti előnyben. A nyelvtan mellett az alapvető nyelvi készségek fejlesztésére is nagy figyelmet fordítok.

Diákcentrikus nézőpont

A diákok különbözhetnek életkor, nemek, nemzetiség, személyiség, tanulási stílus, előzetes tapasztalatok, motiváció és nyelvi szükségletek tekintetében. Az órák során minden szempontból az aktivitásra, a konszenzusra, a jó hangulatra és a hatékonyságra fókuszálok.

Szakmai hitelesség

A Cambridge CELTA a legszélesebb körben elismert, az angol, mint idegen nyelv oktatás (TEFL) alapjául szolgáló képzés. Ez a világ valamennyi országában elfogadott képesítés. Óráinkon a tanításnak ezen megközelítését alkalmazzuk.

Dorina

Mielőtt Tamáshoz kerültem nem szerettem az angolt és nem is jeleskedtem ebből a tantárgyból, de a véleményem és az eredményeim hamar megváltoztak a magán órák miatt. Nekem lelki támogatásra is szükségem volt, amit meg is kaptam, hiszen eleinte nem hittem el, hogy meg tudok tanulni egy másik nyelvet. A tanulási nehézségeim ezt nem könnyítették meg, de jó kezekben voltam és átlendültünk ezeken is. Hétről hétre akadályok elé állítottak az iskolában viszont ezeket nem éreztem többé visszahúzó erőnek. Inkább motivációként kezeltem, hiszen tudtam, hogy ha bármiben elakadok Tamás szívesen segít és többször is elmagyaráz mindent. Az angol nyelvtan nagy kihívást jelentett számomra. A logikáját egyszerűen nem tudtam úgy elsajátítani, mint a többi osztálytársam. Másik utat kellett találni és ez szerencsére megvalósult. Sikerélményem volt, hiszen így már könnyedén meg tudtam oldani a feladatokat. Mindez Tamás lelkiismeretes munkája nélkül nem sikerült volna. Úgy érzem nem csak egy tanárt, de egy barátot is kaptam.